Blog navigation

Laatste berichten

Maximalisme in je interieur? zo maak je het toch rustgevend

 

Een minimalistisch interieur is stijlvol en rustgevend, maar kan ook wel wat levenloos ogen. Zin om het over een andere boeg te gooien? Ga voor maximalisme! Maximalisme wint steeds meer aan populariteit, niet alleen in de mode, maar ook in interieurs. Voor een maximalistisch interieur gelden er geen regels, behalve: more is more. Het is een gezellige, bonte mix van kleuren, patronen, materialen en interieurstijlen. Ben je fan van zo’n vrolijke drukte, maar ook wat bang dat het een complete chaos wordt? Zo style je een maximalistisch interieur waar je toch rust in kan vinden.

Maximalisme: hoe meer, hoe beter

Dat is meteen ook het leukste aan deze woonstijl: je hoeft er niet meteen heel je interieur voor om te gooien! Start vanuit het interieur dat je al hebt, en vul dat stap voor stap aan met decoratie en spullen die je leuk vindt. Vul de bank met een paar leuke sierkussens met verschillende prints, zet je muren in de kijker met behang, hang daar wat sfeervolle aluminium wanddecoratie met foto’s overheen, knap dat oude kastje op met een meubelsticker... Je kan het zo bont maken als je zelf wilt. Het resultaat: een woning die wat eclectisch aanvoelt, maar vooral héél veel karakter uitstraalt. Wil je ergens toch wat eenheid zien? We geven je 3 tips.

Foto op Aluminium Highlander koe met het haar verplaatst door de wind, Schotland. Concept: Schotse landschappen, typische boerderijdieren, reis naar Schotland

Tip 1: kleur kiezen

Hoe mooi een maximalistisch interieur ook kan zijn, veel mensen willen op bepaalde vlakken toch ergens een balans in zien. Een manier om die gulden middenweg te vinden, is door je te houden aan een bepaald kleurenpalet. Kies één of twee hoofdkleuren: een leuke knalkleur zoals fuchsia of geel, of gewoon kleur die mooi aansluit bij de kleur van je meubels of muren. Stel: je kiest oranje. Hou die kleur in je achterhoofd en stem alle decoratie en spullen in de kamer daarop af. Verder hoef je met niets rekening te houden: botsende woonstijlen, oranje behang, oranje sierkussens 10 verschillende soorten patronen… niks is te gek. De verbindende factor is die ene oranje hoofdkleur, die ervoor zorgt dat het geheel in balans blijft.

Check de collectie: Ingelijste posters per kleur

Ingelijste posters Grote canion, Arizona. De Grand Canyon is een steile canyon uitgehouwen door de Colorado-rivier in de staat Arizona

Tip 2: Één verbindende woonstijl

Vind je het fantastisch om met kleuren en patronen te spelen en unieke spullen te combineren? Dan ben je geboren voor een maximalistisch interieur! Om te zorgen dat het geen kakafonie wordt, kan je je houden aan één bepaalde woonstijl waar je je je interieur op afstemt. Hou je van een bohemian stijl? Combineer dan een bijvoorbeeld behang met tropisch patroon met een exotische foto van een jaguar op plexiglas en lampen en bijzettafeltjes in rotan en hout. Het contrast tussen de moderne hoogglans plexiglas foto en de matte, zachte uitstraling van het behang vormt een onverwachte dynamiek en brengt heel wat leven in de brouwerij.

Blader door de collecties: Behang stijlen patronen

Foto op Plexiglas Close photo of Indian Jaguar

Tip 3: Een groots rustgevend statement

Een laatste manier om van je maxmalistische woonkamer geen heksenketel te maken, is door één groot, maar rustgevende element in je interieur toevoegen. Maximalisme betekent je muren in de kijker zetten, dus fotobehang is ideaal om dat rustgevend statement in je interieur te verwelkomen. Kies een foto die een kalmerende sfeer uitstraalt, zoals fotobehang met natuur landschap of bos fotobehang en laat deze precies op maat van jouw muren maken. Maar ook een grote foto op canvas met een natuur foto is perfect om dat rustgevend effect te verkrijgen. Verder kan je je naar hartelijk laten gaan met kleuren en accessoires.

Aanbevolen artikel: Top 15 fotobehang trends voor een gezellige woonkamer in 2022

Fotobehang Zonsopgang in dennenbos

Foto op Canvas Oostzeekust

Met bovenstaande tips kan je maximalisme in je interieur verwelkomen en tegelijk toch rust vinden op jouw eigen manier. Zin gekregen om met deze vrolijke trend aan de slag te gaan? Snuister eens door de collecties miljoenen unieke foto’s en patronen in tal van verschillende stijlen, die je elk op een decoratie item naar wens kan laten drukken – van wanddecoratie tot huistextiel. Inspiratie genoeg dus!

BEKIJK HUISTEXTIEL