Blog navigation

Laatste berichten

Top 15 fotobehang trends voor een gezellige woonkamer in 2022

 

Kan het interieur van je woonkamer wat meer persoonlijkheid gebruiken? En ben je absoluut geen fan van doorsnee muren? Laat je creativiteit dan de vrije loop met origineel fotobehang! Fotobehang is een eenvoudige en betaalbare manier om je living een compleet nieuwe look te geven. We hebben de meest recente én toekomstige evoluties op gebied van architectuur en interieur design bekeken en een top 15 samengesteld van de mooiste woonkamer fotobehang trends 2022. En we kunnen je verzekeren, er is voor ieder wat wils. Van charmante natuur taferelen tot artistieke schilderontwerpen en de meest spectaculaire foto uitzichten. Kijk mee en ontdek het zelf!

Alle gebruikte foto's vind je in deze categorie: Fotobehang Trends Woonkamer 2022


#1 Waterverf fotobehang

Een van de meer creatieve en moderne decoratie trends van 2022: waterverf fotobehang! Waterverf is geliefd om zijn schoonheid, en met waterverf fotobehang kan je die schoonheid op een grootse manier laten samenvloeien met jouw interieur. De grootste troeven van deze fotobehang trend is dat ze de woonruimte voorzien van een prachtige kleurensensatie en dynamiek. Denk vooral aan grote en abstracte aquarel kunst, maar ook zachte, schilderachtige aquarel stroken met subtiele overgangen.

Waterverf fotobehang

Waterverf fotobehang

#2 Planten fotobehang

Nu we meer tijd binnenshuis doorbrengen, verlangen we steeds meer naar die verbinding met Moeder Natuur. Dit verlangen komt het duidelijkst tot uiting met planten fotobehang. Tropische planten, siergrassen, klimplanten, palmbladeren… Liefst in een natuurlijke, schilderachtige stijl. Het resultaat? Een hippe, frisse woonkamer die je zowel ontspanning als een humeur boost heeft. Deze fotobehang trend laat ons toe om te herstellen en biedt een welkome afwisseling aan de chaos binnen én buiten onze vier muren.

Planten fotobehang

Planten fotobehang

Planten fotobehang

#3 Wereldkaarten fotobehang

Door het vele binnen zitten de voorbije jaren, is ook onze reislust en verlangen om opnieuw onbekende oorden te gaan verkennen meer en meer toegenomen. We willen weer het gevoel hebben dat de wereld aan onze voeten ligt, zonder beperkingen. Fotobehang met een wereldkaart in de living is daarom ook in 2022 een fotobehang trend. Plan je volgende avontuur met een gedetailleerde wereldkaart of plof op de bank en droom weg naar verre oorden met een vintage wereldkaart op fotobehang.

Wereldkaarten fotobehang

Wereldkaarten fotobehang

#4 Fotobehang nachtblauw

Een magische nieuwe fotobehang trend: fotobehang in nachtblauw. Deze fotobehang trend is gebaseerd op ons sterrenstelsel en onze behoefte naar voldoende rust binnenshuis. Nachtblauw wordt geassocieerd met diepte, vertrouwen, elegantie en kracht. Met fotobehang in nachtblauw in de woonkamer creëer je een serene setting die een positieve invloed heeft op lichaam en geest. Van een muurschildering met subtiele nachtblauwe elementen tot een heuse donkerblauwe sterrenhemel, met fotobehang in nachtblauw zet je de juiste toon voor ontspanning en gezellig samenzijn.

Fotobehang nachtblauw

Fotobehang nachtblauw

#5 Schotse Hooglander op fotobehang

Deze fotobehang trend is om indruk mee te maken! Een Schotse Hooglander op fotobehang is een klassieker, maar het is dan ook een van de meest fotogenieke dieren ter wereld. Je kan ze spotten in Europa, Australië en Amerika. Met hun groot gestalte en horens lijken stoer en ruig, maar door hun weelderige vacht en nonchalante blik krijgen ze een warme, zachtaardige uitstraling. Met een Schotse Hooglander op fotobehang in je living krijgt de ruimte een rustieke, charmante sfeer waar het gezellig vertoeven is.

Schotse Hooglander op fotobehang

Schotse Hooglander op fotobehang

#6 Fotobehang met bloemen

Fotobehang met bloemen is al eeuwen de favoriet van de designbewuste interieurliefhebber. Het fleurt je muren - en daarmee ook de hele kamer – dan ook helemaal op! In de fotobehang trends voor 2022 komen veel verfijnde schilderingen en illustraties, maar ook foto’s voor. De ontwerpen, vol delicate takjes, blaadjes, sierlijke bloemen, zijn perfect om je woonkamer een frisse en elegante uitstraling te geven. Van een verfijnde Japanse muurschilderingen tot een wilde bloementuin in aquarel, voor iedere interieur stijl zit er wel een fotobehang met bloemen bij.

Fotobehang met bloemen

Fotobehang met bloemen

Fotobehang met bloemen

#7 Fotobehang mistig bos

Tegenwoordig is de natuur belangrijker dan ooit. Op interieur vlak zoeken we verschillende manieren om het buitenleven naar binnen te halen. Eén van de manieren die in 2022 erg in trek is, is fotobehang mistig bos. De sfeer van een mistig bos heeft iets magisch, iets mysterieus, maar ook iets warm en vertrouwd. Wat is er beter dan thuiskomen in een woonkamer met zo’n dromerig uitzicht? Het wazige spel van bomen en mist bij fotobehang mistig bos creëert een harmonische woonruimte waarin je graag tot rust komt.

Fotobehang mistig bos

Fotobehang mistig bos

#8 Fotobehang rozen

Fotobehang met bloemen, we krijgen er niet genoeg van! Deze tweede fotobehang bloemen trend focust zich op de meest romantische, weelderige bloemensoort die er bestaat: rozen. De fototbehang rozen trend kenmerkt zich vooral uit grote, elegante rozen met diepe en donkere kleuren als achtergrond. De ideale keuze voor een romantische en vintage interieurstijl. Hul je muren in fotobehang met rozen en je woonkamer krijgt instant een gezellige, luxueuze sfeer met een vleugje drama.

Fotobehang rozen

Fotobehang rozen

#9 Geometrisch fotobehang

Deze fotobehang trend is ideaal om je muren tot leven te brengen: geometrisch fotobehang. De unieke composities met verschillende abstracte vormen en kleuren maken de droom van menig interieur liefhebber waar. Geometrisch fotobehang oogt vaak artistiek en modern, maar de nieuwe ontwerpen laten je muren ook warmte en gezelligheid uitstralen. De speelse afwisseling tussen rondingen en vlakke delen en tussen lichte en donkere kleuren geven je woonkamer een uitgesproken, dynamische uitstraling.

Geometrisch fotobehang

Geometrisch fotobehang

#10 Zwart-wit illustratie fotobehang

Creëer een onmiskenbaar geraffineerde vintage look in je woonkamer met zwart-wit illustratie fotobehang. Deze tijdloze en krachtige fotobehang trend van 2022 is veelal geïnspireerd op etsen, een techniek uit de grafische beeldkunst die enorm populair was tijdens de 17de en 18de eeuw. Ontdekkingsreizigers gebruikten deze techniek vaak om de wonderbaarlijke, vreemde landschappen die ze zagen vast te leggen voor het thuisfront. Met deze fotobehang trend creëer je een unieke woonkamer met een vintage uitstraling

Zwart-wit illustratie fotobehang

Zwart-wit illustratie fotobehang

#11 Fotobehang van verlaten gebouwen

Fotobehang van verlaten gebouwen is al een tijd in trek, maar ook in 2022 zet de trend zich voort. Verlaten gebouwen en leveren vaak interessante, fascinerende foto’s op. Zo fascinerend, dat er zelf een aparte fotografie vorm door is ontstaan: urbex fotografie. Urbex fotografen zoeken bekende en minder bekende verlaten plekken op om er als een als een echte ‘urban explorer’ op verkenning te gaan en de mooiste beelden vast te leggen. Fotobehang van verlaten gebouwen oogt authentiek, stijlvol en past bij eender welke interieurstijl.

Fotobehang van verlaten gebouwen

Fotobehang van verlaten gebouwen

#12 Abstract fotobehang

Abstract fotobehang is de afgelopen jaren enorm geëvolueerd. Deze fotobehang trend met creatieve ontwerpen zijn voor de artistieke interieurliefhebber pure verwennerij. Het lijkt op geometrisch fotobehang, maar er zit wel degelijk verschil in. Het abstract fotobehang van dit jaar focust zich meer op kleur en natuur-geïnspireerde kunst. De ontwerpen barsten van de kleurrijke handgeschilderde lijnen en vormen. Ideaal een uniek, kunstzinnig interieur in je woonkamer te creëren.

Abstract fotobehang

Abstract fotobehang

#13 Zonsondergang fotobehang

Een romantisch interieur kent in 2022 geen grenzen. De fotobehang trends zitten boordevol warme, idyllische landschappen die warmte en energie uitstralen. Zonsondergang fotobehang sluit hier perfect bij aan. Fotobehang met een panorama van een prachtig landschap tijdens het gouden uur is de beste manier om een moderne en rustgevende blikvanger te creëren. Decoreer je muren met de meest fotogenieke beelden van de ondergaande zon en voel hoe het de stemming in de kamer onmiddellijk opfrist.

Zonsondergang fotobehang

Zonsondergang fotobehang

#14 Fotobehang botanisch

Natuur is in 2022 niet meer weg te denken uit ons interieur. Naast fotobehang met planten en bloemen, speelt ook fotobehang botanisch hier goed op in. Fotobehang botanisch is al een tijdje een heuse trend en die hype zet zich komende jaren sterk voort. De trend kenmerkt zich door jungle landschappen vol tropische bomen, weelderige planten en paradijs vogels en exotische dieren. Sier je leefruimte met fotobehang botanisch en creëer je eigen luxueuze natuur paradijs.

Fotobehang botanisch

Fotobehang botanisch

Fotobehang botanisch

#15 Fotobehang Brooklyn Bridge

Fotobehang Brooklyn Bridge is perfect om jouw industriële living af te maken. Is de industriële woonstijl echt jouw ding is en je houdt van een moderne urban look? Behang je muren dan met fotobehang met de Brooklyn Bridge. De iconische hangbrug uit New York geeft je muren meer diepte en voorziet de kamer van een indrukwekkende dynamiek. Ga voor fotobehang Brooklyn Bridge in kleur om een warm accent aan de living te voegen, of kies een zwart-wit exemplaar voor een meer gesofisticeerde look.

Fotobehang Brooklyn Bridge

Fotobehang Brooklyn Bridge

SHOP WOONKAMER FOTOBEHANG TRENDS 2022


 
Tag: Trends
Posted in: Fotobehang