Blog navigation

Latest posts

Zo maak je een gepersonaliseerde fotowand

Geef je woning in een handomdraai een unieke toets met een gepersonaliseerde fotowand. Je kan natuurlijk een kant-en-klaar setje ingelijste posters in de dichtstbijzijnde interieurwinkel gaan halen, maar het is zoveel leuker als je je fotowand helemaal zelf samenstelt. Plus je elimineert het risico dat je bij de buren precies dezelfde posterwand aantreft. Lees hieronder hoe je in drie eenvoudige stappen een gepersonaliseerde fotowand creëert.

Ingelijste posters Mooi beeld van edelhertenhert in mistig kleurrijk herfstbos

#1 KIES LEUKE FOTO’S UIT

De eerste stap bij het creëren van een gepersonaliseerde fotowand is het kiezen van de juiste afbeeldingen. Daarbij hoef je je zeker niet te beperken tot foto’s. Ook quotes en illustraties kunnen een mooie aanvulling zijn. Denk hierbij goed na over het kleurenpalet. Wil je ingetogen of net opvallende kleuren? Of misschien hou je het wel liever bij zwart en wit? Maar het is bijvoorbeeld ook een tof idee om je gepersonaliseerde fotowand op te bouwen rond één accentkleur. Zodra je weet wat je precies wil, kan je op zoek gaan naar foto’s die binnen dit kleurenthema passen.

Ingelijste posters Riet aan de oever van een meer - phragmites

#2 SELECTEER EEN MATERIAAL

Nu je de foto’s gekozen hebt, moet je besluiten op welk materiaal je ze laat printen. Belangrijk hierbij is dat je even voor jezelf nagaat welke sfeer je fotowand moet uitstralen. Hou je van een knusse en huiselijke uitstraling? Dan is een foto op canvas de juiste keuze. Droom je eerder van een fotowand met een strakke look? Dan is een foto op plexiglas meer jouw ding. Een foto op aluminium komt dan weer het best tot zijn recht in een industriële woonstijl. Maar je kan uiteraard ook gaan voor een mix van materialen. Combineer bijvoorbeeld eens zelfklevend muurcirkels met enkele ingelijste posters voor een op en top gepersonaliseerde fotowand.

Ingelijste posters Leeuw portret

#3 BEPAAL DE COMPOSITIE

Heb je een keuze kunnen maken? Dan dien je enkel nog te beslissen hoe je de gekozen foto’s aan de muur gaat hangen. Strak en symmetrisch of geheel willekeurig, jij bepaalt helemaal zelf hoe jouw gepersonaliseerde fotowand eruit zal zien. Weet ook dat de posters niet per se van dezelfde grootte moeten zijn. Integendeel: een mix van verschillende formaten geeft je fotowand net dat tikkeltje extra persoonlijkheid. En onthoud vooral ook dat niets je tegenhoudt om de compositie later alsnog aan te passen.

Ingelijste posters Als we elkaar hebben, hebben we alles, vector, tekstontwerp, belettering, muurstickers, kunst aan de muur, kunst aan de muur, posterontwerp, liefdescitaten

ONTDEK ONS ASSORTIMENT


Bekijk onze poster inspiraties voor meer decoratie-ideeën.

Posted in: Canvas, Posters