Blog navigation

Latest posts

Fotobehang ophangen in 5 stappen

Geef je interieur een persoonlijke toets met het op maat gemaakte fotobehang van Foto4art. Van wilde dieren tot uitgestrekte landschappen, onze databank bevat voor ieder wat wils. Het enige wat jij hoeft te doen, is jouw favoriete fotobehang te bestellen. En het aan de muur te hangen.

Leg de banen naast elkaar.

Een rol stevig fotobehang van pvc-vrij vliesmateriaal bestaat uit verschillende afzonderlijke banen. De breedte van een baan varieert tussen 70 en 151 cm, afhankelijk van de afmetingen van je gepersonaliseerd fotobehang. Leg voordat je begint te behangen alle banen van je fotobehang naast elkaar op de grond. Zo heb je een duidelijk overzicht van de verschillende delen.

Fotobehang ophangen in 5 stappen

Maak je muur behangklaar.

Kies een wand met een glad oppervlak om je accentmuur op te creëren. Zorg ervoor dat oude behangresten verwijderd en scheuren en gaten opgevuld zijn. Je hangt het inspiratie fotobehang best niet op een felgekleurde muur of op een muur met een ruwe textuur. Zo vermijd je dat de felle kleur of de oneffen textuur door het fotobehang zichtbaar is.

Fotobehang ophangen in 5 stappen

Teken hulplijnen.

Gepersonaliseerd fotobehang ophangen is precisiewerk. Je doet het dus best aandachtig en met z’n twee. Teken de afstanden van de verschillende banen op de muur, zo ben je zeker dat alle banen recht hangen. Let op dat je de hulplijnen niet te dik tekent, want dan riskeer je dat ze door het behang zichtbaar zijn. Een dunne potloodlijn volstaat.

Fotobehang ophangen in 5 stappen

Doe lijm op de muur.

Breng de speciaal ontwikkelde behanglijm ‘Perfax Roll-on Magic’ aan op de muur. De plaatsen waarop lijm is aangebracht, kleuren roze. Op die manier verspil je geen lijm en bekom je een professioneel resultaat. Zodra de lijm gedroogd is, zal de roze kleur weer verdwijnen.

Fotobehang ophangen in 5 stappen

Ga nauwkeurig te werk.

Kleef de banen nauwkeurig tegen elkaar aan zodat ze niet overlappen. Werk van links naar rechts en van boven naar beneden. Luchtbellen wrijf je eenvoudig weg met een zachte doek. Een foutje? Zolang de lijm nat is, kan je de baan loshalen en corrigeren. Mocht je een lijmvlek ontdekken, verwijder hem dan meteen met een vochtige spons en dep het behang daarna droog.

Fotobehang ophangen in 5 stappen

fotobehang bestsellers

DIY: Hoeveel kost fotobehang? lees het hier

Posted in: Fotobehang