Blog navigation

Laatste berichten

Fotobehang of wanddecoratie bestellen: 2 tips voor een prachtig resultaat

 

Wil je je interieur graag gezelliger maken met sfeervolle wanddecoratie of fotobehang? Goed idee! In onze online fotocatalogus vind je miljoenen kwaliteitsvolle foto’s. Elke foto kan je personaliseren en als wanddecoratie - zoals een foto op plexiglas – of als fotobehang op maat bestellen. Sprekende foto’s van bloemen, vintage auto’s, wilde dieren, een prachtig bos, maar ook van iconische plekken zoals Londen, Amsterdam of New York. Stuk voor stuk professionele eyecatchers van formaat. Heb je een foto gezien en wil je deze personaliseren en bestellen? Dan hebben we 2 tips voor je om ervoor te zorgen dat je 100% tevreden bent met het resultaat.

Tip 1: een tip voor het uitvergroten van de foto

Voor een maximaal effect kan je je foto in extra groot formaat laten drukken. Zeker bij fotobehang geeft dit een prachtig resultaat. Fotobehang kan je bestellen op maat van je muren, zodat het behang met de foto de volledige muur in beslag neemt. Tip nr. 1: als je een foto met selectieve focus in groot formaat wil bestellen, hou er dan rekening mee dat de achtergrond iets waziger wordt afgedrukt. Dat is geen productiefout, maar het effect van de selectieve focus techniek. Het onderwerp van de foto is scherp en de andere delen van de foto wordt bewust wazig voorgesteld. Blijf je toch twijfelen over de kwaliteit van de foto in het formaat dat jij wenst? Dan kan nog je steeds een proefdruk aanvragen. Zo ben jij 100% zeker dat jouw foto op maat volledig naar wens zal zijn. Een proefdruk aanvragen kan je doen in het opmerkingen veld van je bestelling, of door ons gewoon een mailtje te sturen. Wat is selectieve focus en waarom kan dit zorgen voor onscherpe delen in de foto? Dat kan je lezen verderop in deze blog.

Fotobehang profiel van een zebra op grasvlakte

Tip 2: een tip voor het aanpassen van het kader

Tijdens het bestellen kan je als je wenst het kader van de foto aanpassen: het lichte vlak omgrensd met een stippellijn. Om het kader van de foto aan te passen, voer je rechts van de foto de afmetingen in en beweeg met de linkermuisknop ingedrukt over het lichte vlak om het kader in te stellen. Je kan het kader eventueel ook vergroten of verkleinen door de met linkermuisknop ingedrukt over de hoeken te bewegen. Tip nr. 2: let erop dat je het kader zó instelt dat het ook scherpe elementen bevat. Als de foto met selectieve focus is gemaakt, dan is een groot deel van het beeld immers onscherp. Hieronder zie je een voorbeeld van een natuur foto op plexiglas waarbij we het kader hebben verkleind en naar links hebben verschoven. Je kan de foto gerust op deze manier bestellen, maar dit raden we af, omdat je dan een volledig onscherp beeld hebt.

Het voorbeeld dat je hieronder ziet is dan weer een ‘goed’ voorbeeld van een mogelijk kadrering voor je foto. De scherpe bloesems op de voorgrond vormen een mooi contrast met de wazige achtergrond. De bloesems springen eruit en de wazige achtergrond geeft het beeld een dromerige sfeer.

Wat is selectieve focus?

Selectieve focus is een bekende fotografietechniek. Als een fotograaf een foto met selectieve focus maakt, richt hij de camera bewust op een bepaald deel van de foto. Hierdoor brengt hij een deel van de foto extra scherp in beeld en blijft de rest van de scène onscherp. Selectieve focus betekent dan ook letterlijk ‘selectieve scherpstelling’. Het helpt om de aandacht van de kijker op het onderwerp van de foto te vestigen en tegelijk af te leiden van de rest van het beeld. Deze foto van een scène aan de Noordzee op plexiglas is hier het perfecte voorbeeld van. Door het zeehondje scherp te stellen, wordt het fotogenieke diertje extra in de kijker gezet. De minder interessante details van de scène worden onscherp gemaakt, waardoor de fotograaf erin slaagt een sprekende foto te creëren.

Foto op Plexiglas Kleine zeehond op het strand


Ook interessant: Wat is een foto op plexiglas?


De blik van de kijker richten

Fotografen maken meestal gebruik van selectieve focus om het onderwerp van de foto eruit te laten springen en de aandacht van de kijker af te leiden van een chaotische of minder aantrekkelijke achtergrond. Het contrast tussen het heldere onderwerp en de minder scherpe achtergrond is ideaal om het beeld kracht bij te zetten. Zo komen de kleuren en details van deze kersenbloesem op fotobehang nog beter tot uiting door enkele bloemen op de voorgrond scherper te maken dan de rest. De bloesems lijken hierdoor wel tot leven te komen. Ook de foto aluminium met vintage auto is een perfecte illustratie van hoe selectieve focus het onderwerp van de foto, een prachtige oldtimer, extra in de verf zet.

Fotobehang Close-up van de bloem van de de lentebloesem

Foto op Aluminium Retro auto op straat

Hou je rekening met deze tips, dan kan je er zeker van zijn dat je foto op maat er volledig zal uitzien zoals jij dat wil. Toch nog vragen? Contacteer ons telefonisch of per mail, we helpen je graag verder.

SHOP FOTOBEHANG