Blog navigation

Laatste berichten

Een rolgordijn ophangen: hoe doe je dat?

 

Als je je interieur wil personaliseren met een op maat gemaakt fotorolgordijn is het belangrijk om op voorhand te bepalen hoe je je rolgordijn gaat ophangen. Om een mooi resultaat te bekomen, is het namelijk cruciaal dat je de juiste maten doorgeeft. Volg daarom nauwgezet de meetinstructie die van toepassing is op de door jou gekozen montagemethode. Bij Foto4art maken we een onderscheid tussen drie verschillende types. Een eerste manier om je rolgordijn op te hangen is ‘in de dag’, oftewel in het raamkozijn. Je fotorolgordijn hangt met andere woorden tussen twee muren in. Een vaak gekozen montagewijze vanwege het strakke resultaat. Je kan het rolgordijn eenvoudig in het kozijn vastschroeven met behulp van de meegeleverde steunen. Gebruik een potlood om te markeren waar de steunen precies moeten komen en controleer met behulp van een waterpas of deze zich op dezelfde hoogte bevinden. Boor vervolgens de gaatjes, bevestig de pluggen en schroef je fotorolgordijn vast.

Fotorolgordijn Sky Pilot-berg in afwachting van zonsondergang

ROLGORDIJNEN OPHANGEN: ZO EENVOUDIG IS HET

Dezelfde werkwijze is van toepassing bij een montage ‘op de dag’. Het enige verschil is dat je de steunen niet in maar op het raamkozijn gaat bevestigen. Je fotorolgordijn zal het raamkozijn overlappen wat het raam optisch groter maakt. Uiteraard zal je fotorolgordijn in dit geval iets breder en langer zijn, dus check zeker onze meetinstructies voor fotorolgordijnen alvorens je aan de slag gaat. Als het voor jou belangrijk is dat het raam geopend kan worden wanneer het fotorolgordijn naar beneden is, dan kies je beter voor klemmontage. Vooral bij draai- en kiepramen is dit een populaire keuze. Bij deze derde en laatste montagemethode ga je het rolgordijn niet op de dag, maar op de raamvleugel bevestigen. Aangezien deze methode gebruik maakt van een klemsysteem heb je geen boormachine nodig om je rolgordijn op te hangen. De keuze voor de ene dan wel andere montagemethode is dus vooral een kwestie van architectuur en persoonlijke smaak. Benieuwd hoe het resultaat eruitziet? Neem dan snel een kijkje op onze inspiratiepagina!

Fotorolgordijn Set hand getrokken vector abstracte doodle patronen winter, aardse tinten. Naadloze doodle achtergronden met stippen, takken, penseelstreken, driehoeken

Fotorolgordijn zandduinen bij zonsondergang

FOTOROLGORDIJN BESTSELLERS


Bekijk onze fotorolgordijn inspiraties voor meer decoratie-ideeën.

 
Posted in: Textiel