Blog navigation

Latest posts

Decoratietips voor een industriële woonkamer

Droom je van een industriële woonkamer? Met deze decoratietips hoef je geen nieuwe meubels te kopen of drastische interieurwerken uit te voeren. Laten we beginnen bij de muren. De basis voor een industrieel interieur is vaak een betonnen of bakstenen muur. De grove textuur geeft je woonkamer die robuuste look die zo kenmerkend is voor een industriële woonstijl. Zijn je muren bepleisterd? Ook dat hoeft geen probleem te vormen. Baksteen of beton fotobehang geeft namelijk precies hetzelfde verweerde effect. En wat nog beter is: je kan het volledig op maat van jouw interieur laten printen. Kies de gewenste structuur en geef je woonkamer in geen tijd een industriële look.

Fotobehang - Black textured concrete

Decoreer je industriële woonkamer met een foto op aluminium

Een tweede kenmerk van de industriële woonstijl zijn metalen accenten. Vaak grijpen we hiervoor terug naar metalen lusters, meubelpoten of bijzettafeltjes, maar waarom niet als schilderij aan je muur? Zo is een foto op aluminium een origineel en stijlvol alternatief voor metalen woonaccessoires. En bovendien stukken persoonlijker. Aangezien je het onderwerp en de afmetingen van je aluminium schilderij volledig zelf bepaalt, ben je er namelijk zeker van dat je een uniek decoratiestuk in huis haalt. Wist je trouwens dat de witte delen van je foto op aluminium niet meegeprint worden? Als je kiest voor geborsteld aluminium zal de metalen textuur bijgevolg zichtbaar blijven, wat het uitermate geschikt maar voor een industriële woonkamer.

Foto op Aluminium - Sunset view of New York

Zwart-wit posters voor een industriële woonkamer

Sober kleurgebruik is typerend voor de industriële woonstijl. Denk aan zwart, wit en grijstinten. Dit hoeft echter niet te betekenen dat decoratie compleet uit den boze is. Sober is namelijk geen synoniem voor inspiratieloos. Vul die kale muren op met ingelijste posters, bij voorkeur met zwart-wit foto’s. Met stock afbeeldingen of eigen foto’s; die keuze is aan jou. Het zwarte houten kader en de witte passe-partout van onze ingelijste posters sluiten naadloos aan bij de neutrale tinten van een industrieel interieur. Geef je posterwand tot slot een persoonlijk twist door verschillende formaten te combineren.

ingelijste posters

Houtlook meubelstickers geven je woonkamer een industriële look

Door het ingetogen kleurenpalet worden industriële woonkamers soms wel eens – onterecht – als kil omschreven. Door houtaccenten te integreren, kan je echter ook zonder uitbundige kleuren warmte in je interieur creëren. Geen houten meubels? Zoals we je hierboven reeds beloofden, hoef je niet meteen naar de dichtstbijzijnde meubelwinkel te hollen. Je kan je meubels simpelweg een houtlook geven door ze te bekleden met meubelstickers. Van het dressoir tot de salontafel, met een op maat gemaakte foto sticker geef je eender welk stuk in een oogwenk een industriële look zonder een fortuin te spenderen. Veel decoratie plezier!

Meubelstickers - Old weathered wood

FOTO OP ALUMINIUM WOONKAMER


Bekijk onze foto op aluminium inspiraties voor meer decoratie-ideeën.