Blog navigation

Laatste berichten

Wat is de kwaliteit van mijn afdruk?

 

Wanneer je een foto laat printen, is de kwaliteit van je foto zeer belangrijk. Is de foto groot genoeg voor het formaat van jouw keuze? Dan kun je deze gerust laten printen, en ben je verzekerd van een mooie scherpe print. Is jouw foto te klein? Dan is de kans groot dat je print niet de gewenste kwaliteit zal hebben...

Hoe weet ik of mijn foto groot genoeg is?

Indien je niet zeker bent of de kwaliteit na het drukken aan je verwachtingen voldoet, kun je een proefdruk aanvragen. Dit doe je in het opmerkingenveld nadat je jouw afleveradres hebt ingegeven. Op je aanvraag zullen wij een digitale proefdruk per mail toesturen.

Example 1

Example 2


Waarom krijg ik maar een gedeelte van de foto te zien?

In eerste instantie wordt de foto volledig op je gevraagde formaat klaar gemaakt, hier nemen wij vervolgens een stukje uit om naar je toe te sturen per mail. Wij sturen slechts een stukje toe omdat het volledige bestand veel te groot is om door te sturen. Aan de hand van die digitale proefdruk, kun je zelf beslissen of je al dan niet akkoord gaat met de kwaliteit na printen. Het aantal keren dat een foto word uitvergroot, is geheel afhankelijk van je gekozen product. Voor een foto op canvas, aluminium of plexiglas hoeft een foto vaak maar 200% te worden uitvergroot. Maar bij fotobehang is dit bijvoorbeeld al 500%, waardoor de pixels van een te kleine afbeelding direct zichtbaar worden op de print. Wil je zeker zijn van een mooie print kwaliteit? Dan raden wij je aan om een foto uit onze database te kiezen. Deze voldoen aan de kwaliteitseisen die wij stellen om een scherpe afdruk te kunnen realiseren. Uploads van Google afbeeldingen, gsm toestellen of andere kleine apparaten behalen vaak niet de gewenste kwaliteit.

Example 3

Example 4


De kwaliteit van de foto vind ik toch niet zo mooi, wat nu?

Indien je akkoord bent, vragen wij om een bevestiging in de vorm van een reactie per mail. Als je niet akkoord gaat, kun je een nieuwe foto toesturen of een keuze maken uit onze veelzijdige database. Alleen en uitsluitend na jouw bevestiging, zal de bestelling in productie worden genomen.