Blog navigation

Laatste berichten

Wat is het verschil tussen foto op canvas 2 cm en 4 cm?

 

Als je een foto op canvas laat drukken, kun je zelf kiezen welk formaat jouw canvas moet krijgen. Je kiest niet alleen de lengte en de breedte van het canvasdoek, maar je mag ook de dikte van het doek kiezen. Dit betekent dat je zelf kunt bepalen hoe dik het doek van canvas moet worden.

Bij het kiezen van de dikte van jouw canvasdoek, kun je kiezen uit een dikte van 2 centimeter en een dikte van 4 centimeter. Wat precies het verschil is tussen deze diktes, lees je op deze pagina. Ook lees je op deze pagina wat de overeenkomsten zijn tussen de twee canvasdoeken.

Foto op Canvas Vogel

Het verschil tussen canvas 2 cm en canvas 4 cm

Het enige verschil tussen een canvasdoek van 2 centimeter en een canvasdoek van 4 centimeter, is dat een canvasdoek van 4 centimeter dikker is. Dit doek heeft namelijk een dikte van 4 centimeter. Het canvasdoek van 2 centimeter heeft een dikte van 2 centimeter. Omdat het doek van 4 centimeter dikker is, komt het wat meer van de muur af. Het doek van 2 centimeter is juist erg dun en ligt wat platter op de muur.

Formaten Canvas

Laat je een canvas bedrukken met jouw favoriete foto, dan is het goed om te testen welk doek jij het mooist vindt. Neem een meetlint en houd deze tegen de muur. Kijk nu eerst hoe dik de doek van 2 centimeter is op de muur. Vind je dit iets te dun en heb je graag een dikker doek? Dan test je hoe dik het doek van 4 centimeter is en hoe dit eruit ziet op jouw muur. Vind je dit mooier, dan bestel je een doek met een dikte van 4 centimeter. Vind je de dikte van 2 centimeter toch mooier, dan kun je dit doek met een gerust hart bestellen.

Foto op Canvas Eetkamer

De overeenkomsten tussen canvas 2 cm en canvas 4 cm

Een canvasdoek van 2 centimeter is dunner dan een doek van 4 centimeter, maar de doeken hebben wel veel overeenkomsten. Zo worden beide doeken in hoge kwaliteit gedrukt met intensieve kleuren, hebben beide doeken een houten frame met FSC gekeurde houten spielatten en hebben beide canvasdoeken altijd bedrukte zijkanten. Bij de doek van 2 centimeter is deze bedrukte zijkant simpelweg dunner dan bij de doek van 4 centimeter.

 
Posted in: Canvas