Blog navigation

Laatste berichten

Tips om je kappers- of schoonheidssalon te decoreren

 

Een kappers- of schoonheidssalon is tegenwoordig meer dan een plek om je haar te laten doen of een gezichtsbehandeling te krijgen. Veel mensen zien hun afspraak vaak ook als een verwenmomentje voor zichzelf waarbij ze even niets moeten doen. Je salon moet dus een plek zijn waar je klanten zich op hun gemak voelen en volledig tot rust kunnen komen. En hoe je je salon inricht en decoreert, speelt daarbij een grote rol. Geen idee hoe je moet beginnen aan de aankleding van jouw salon? Begin dan zeker met het lezen van de tips hieronder.

Foto op Aluminium Voetspa in tropisch zwembad

Kies één thema

Voor je enthousiast begint met het aankopen van meubels en decoratie, is het belangrijk om even stil te staan bij welke look je je salon wil geven. Daarvoor stel je jezelf 1 simpele vraag: wat wil je dat je klanten zien als ze binnenkomen? Een elegante plek die luxe uitstraalt? Een trendy hotspot? Of een klassiek beautysalon? Als je al een bepaald klantenbestand hebt, is het uiteraard slim om rekening te houden met de smaak van je huidige doelgroep. Komen er vooral oudere mensen over de vloer? Hou het dan meer klassiek en traditioneel. Zijn je klanten vooral twintigers en dertigers? Dan kan je gaan voor een iets gewaagdere stijl. Als je een gevarieerde doelgroep hebt, kan de smaak van je klanten natuurlijk vrij uiteenlopend zijn. Ga in dat geval gewoon voor een thema dat jij leuk vindt en dat goed aansluit bij jou persoonlijkheid en stijl.

Behang Lavendel bloemen behang met verschillende boombladeren

Zoek items die bij dit thema passen

Van zodra je hebt besloten in welk thema je je salon wil aankleden, volgt de volgende stap én tip: uitzoeken van items die bij dit thema passen. Wat wanddecoratie betreft, kunnen wij je hierbij helpen als geen ander! In onze webshop vind je fotoproducten in allerlei thema’s en stijlen: fotorealistisch fotobehang, klassieke foto’s op canvas, betoverende aluminium schilderijen en nog zoveel meer. Ga je voor de trendy salonlook? Dan is vintage junglebehang misschien wel wat voor jou. Dompel je je salon liever onder in rust en sereniteit? Dan is dit Boeddha fotobehang ideaal om je muren mee aan te kleden. Neem een kijkje in onze webshop en laat je inspireren!

Fotobehang Thaise boeddhastatus

Zorg voor een esthetische samenhang tussen verschillende ruimtes

De laatste tip is misschien wel de belangrijkste: welk thema je ook kiest, zorg ervoor dat je het thema doortrekt naar alle ruimtes van je salon. Dit geldt trouwens ook voor de kleuren die je gebruikt. Ga voor één hoofdkleur of een paar mooi bij elkaar passende kleuren en laat deze overal terugkomen. Door het interieur van iedere ruimte mooi op elkaar af te stemmen qua kleur en stijl, krijgt de klant automatisch een rustiger en vertrouwd gevoel. Richt je dus niet enkel op de behandelruimte, maar denk ook aan de andere kamers die je klanten te zien krijgen, zoals de inkom en de wachtruimte. Een goede esthetische samenhang is dus essentieel. Het zorgt ervoor dat je salon kwaliteit uitstraalt en dat je klanten zich tijdens hun afspraak gerust en op hun gemak voelen.

Meubelstickers Grijze marmeren patroontextuur

Kriebelt het om aan de slag te gaan? Neem alvast eens een kijkje in het aanbod fotobehang en laat je inspireren!

FOTOBEHANG OP MAAT VAN JOUW INTERIEUR


 
Posted in: Fotobehang, Behang